Pegasus Project

Pris, från 250:–/per person

Välkommen till nya tidens escape room! Efter månader av social distansering har digital samvaro blivit en del av vardagen och många av oss har sedan tidigare både kollegor, vänner och släkt på andra orter – vad kan då passa bättre än att ses på distans i ett spänningsfyllt online-äventyr!

Det enda som behövs är datorer, internetanslutning och en videomötestjänst där ni tillsammans kan kommunicera och samarbeta för att tillsammans lösa uppgifterna. Ni har 2 timmar till förfogande innan tiden rinner ut – klarar ni att fullfölja på kortare tid?

FAQ vanliga frågor.

Vad är Pegasus Project?

Pegasus Project är ett virtuellt escape room där ni som lag tillhör den oberoende internationella underrättelsetjänsten W.I.S.E vars uppdrag är att lista ut vad det yttre hotet Spider Tech har i görningen, innan det är för sent. Tre forskare dog på en av Spider Techs hemliga forskningsanläggningar och några dagar senare försvann W.I.S.E:s undercover agent, Spyke, på samma plats. Tiden tickar och ni är just nu vårt och världens sista hopp i att avslöja Spider Techs planer.

LYCKA TILL AGENTER!

Boka

Om Pegasus Project

Logik, kreativitet, uppmärksamhet på detaljer och samarbete tar er fram i spelet. Sätt ihop ett lag, boka spelet och se fram emot ett fartfyllt äventyr tillsammans på distans.

När ni betalat erhålls en unik kod/licens via e-post. Information om var ni ska logga in för att börja delges. Alla deltagare loggar in på samma webbplats och med sin unika kod. Koden är giltig endast för bokade deltagare (t ex vid köp för 3 personer kan endast 3 webbläsare loggas in).

På spelets huvudsida finns utförliga instruktioner, det är viktigt att titta på introduktionsvideon innan ni börjar.

Licensen/den unika koden är giltig: 1 år från köp. Så snart koden använts och spelet är över är koden förbrukad.

Uppdrag och gränssnitt är på engelska. Har ni några frågor om spelet – varmt välkomna att kontakta oss på info@megazone.se.

FAQ

Pegasus Project är lämpligt för grupper – vänner, familj, kollegor, föreningar – som vill ses digitalt. Ett lag består av 3-5 personer. Ni bestämmer startdatum själva.

Allt som behövs är en pc/mac och tillgång till internet. Spelet spelas i webbläsaren (vi rekommenderar chrome). Kommunikation under spelet är en förutsättning. Laget behöver kunna prata och diskutera tillsammans. Ni väljer själva plattform, vi rekommenderar nedan eller liknande:

  • Teams
  • Skype
  • Google-hangout
  • Disharmoni

När ni betalat erhålls en unik kod/licens via e-post. Information om var ni ska logga in för att börja delges. Alla deltagare loggar in på samma webbplats och med sin unika kod. Koden är giltig endast för bokade deltagare (t ex vid köp för 3 personer kan endast 3 webbläsare loggas in). På spelets huvudsida finns utförliga instruktioner, det är viktigt att titta på introduktionsvideon innan ni börjar.

Licensen/den unika koden är giltig: 1 år från köp. Så snart koden använts och spelet är över är koden förbrukad.

Ingen skärmdelning som flera andra spelsystem erbjuder.  Här spelar alla samtidigt! 3-5.000 personer kan spela samtidigt.

All information som rör spelet följer med den spelinfo som skickas till den e-post ni anger i bokningen. Bland annat finns tillgång till en särskild webbsida där ni kan söka ledtrådar.

Ett företag som erbjuds tillgång till en egen server (fler än 5 team) kan välja om sektionen med ledtrådar ska vara tillgänglig eller inte…

Det finns inget åldersgräns i Pegasus Project, men det är inget enkelt spel. Många barn och ungdomar har stor vana av digitala spel, så vi vill inte sätta en rekommenderad åldersgräns. Skärpta sinnen och förmåga att tänka strategiskt är bra förutsättningar. Känner ni er osäkra är ett tips att sätta samman laget med en blandad åldersgrupp barn, ungdomar och vuxna.

Kom ihåg: Spelet är på engelska.

Det finns många olika och spännande uppgifter att lösa. Ska alla fokusera på samma uppgift, eller ska någon/några ibland utföra uppgifter på egen hand för att spara tid?

Ni behöver navigera er runt i spelet, hitta koder, leta efter tips/information i olika byggnader, infiltrera webbplatser, observera och använda olika ”hackingsverktyg”. All information som ni finner på vägen kan behövas längre fram i spelet för att nå den slutliga lösningen.

Nej det behöver man inte. Är ni t ex 30 personer på en arbetsplats kan man absolut dela upp sig, förslagsvis 8-10 lag, och sätta upp en tidsfrist på exempelvis 7 dagar när alla ska ha genomfört spelet. På så sätt kan alla lag spela när det passar och när alla slutligen har spelat klart kollar ni gemensamt på topplistan vem som har vunnit.

Rulla till toppen

Registrera dig till vårt nyhetsbrev