Aktiviteter

Megazone erbjuder ett brett utbud av aktiviteter. För fartfylld action finns både Laserdome och Phazerzone som passar bra för små och stora grupper. Den som är sugen på utmaningar och klurigheter kan ta sig an Fortet med sina 28 celler fyllda med problem och utmaningar som sätter både kreativitet och samarbetsförmåga på test. För mer avkopplad underhållning har vi även en stor biljardhall med både biljardbord och shuffleboard. Vi har även en arkadhall samt uthyrning av Segways. Det går alltid att komma på drop-in i mån av plats.

Prison Island

Prison Island är perfekt för kompisgänget, teambuilding med företaget, för svensexan eller möhippan, släktträffen, skolklassen eller en oförglömlig dag med familjen. Under 2 timmar vistas ni i vårt fort som består av 28 celler med roliga utmaningar som kräver tålamod, klurighet och samarbete. Ni är 3-5 personer/lag och löser cellerna gemensamt inom laget.

Boka önskad tid till höger. Det går även komma på drop-in eller skicka in en intresseanmälan.

Är ni ett sällskap på fler än 40 personer? Ring oss för tidsbokning.
Fortet har en kapacitet på c.a 22 lag (c:a100 personer).

Ett barn 0-7 år går in utan kostnad med betalande vuxen.

28 celler med utmaningar!
I varje cell finns en eller flera problem och utmaningar som ni löser med kreativitet och samarbetsförmåga i grupper om 3-5 personer. Här kan alla vara med, även om du är gravid eller brutit benet. Ibland är det bra att kunna klättra och klänga. I andra fall hjälper det med bra bollsinne eller bara ha huvudet på skaft.
Det finns utmaningar för små och smidiga likväl som stora och starka. Fixar ni problemet kan ni håva in den poäng som cellen motsvarar.
Kom ihåg att ni löser alla uppgifterna i cellerna tillsammans med lagmedlemmarna.( man har ingen möjlighet att klara en cell ensam.)

Allt styrs av elektronik, rörelsedetektorer, fotoceller och annan teknik. Lampor och ljud ger signaler som visar hur ni har klarat av problemen.
Varje cell har en tidsbegränsning. Ni väljer själv vilken cell ni vill göra ett försök i och ni kan börja om hur många gånger som helst.

I anslutning till äventyrscellerna finns garderob med låsbara skåp ( ta med egna lås) och i vårt café kan ni pusta ut och koppla av.

Phazerzone

En stor adrenalinhöjare på Megazone är inomhuspaintball. Fungerar precis som vanlig paintball, fast det spelas med mjuka silikonkulor som blir självlysande i laserarenan.
Phazerzone spelas med paintballmarkörer, skyddsmask och en väst som registrerar träffar.

Shuffleboard

I Shuffleboard kan alla vara med och spela men för att vinna krävs teknik och pricksäkerhet!

Shuffleboard påminner om en blandning av curling och fia med knuff där varje spelare (eller lag) har fyra puckar var, röd eller blå. Ni turas om att skjuta iväg en puck i taget, målet är att komma så nära kanten som möjligt utan att åka av. Det är tillåtet att putta bort motståndarnas puckar för att hamna i den bästa positionen själv. På bordet finns markeringar med poäng, den som först uppnår 15 poäng vinner. Sanden består av små silikonkulor samt valnötsskal. Sandens funktion är att pucken ska glida på den.

Laserdome

Här möts ni i en framtidsmiljö som verkligen sätter lagandan på prov. Här krävs samarbete, koordination och strategiskt tänkande. 18 personer kan spela samtidigt.

Boka de antal platser samt antal omgångar á 20 min ni önskar. Vill ni boka upp hela hallen för enbart erat sällskap lägg då en bokning för 18 personer. Är ni fler än 18 personer? Ring oss för bokning.
Man kan även komma på drop-in.

Totalt finns möjligheter till tre lag, indelade i olika färger: Röd, grön och blå. Varje deltagare sätter på sig en väst med tillhörande laserpistol.
Västarna är försedda med lampor som blinkar med lagets färg -på så vis vet man vilka som är med i respektive lag.
På västen finns dessutom sensorer som känner av träffar samt display och högtalare som informerar spelaren vid träff mm.

Själva laserarenan, platsen där spelet äger rum, är 500 m2. Arenan är mörklagd och det enda ljuset som finns är ultraviolett, vilket lyser upp ljusa detaljer och kanter kring banan och dess hinder.

För övrigt finns ljus- och rökeffekter samt häftig och adrenalinlyftande musik i bakgrunden. Respektive lag har en bas som de ska försvara samtidigt som man ska försöka erövra motståndarlagens baser.

Laserdome: Utrustning
I laserdome har alla spelare en väst som känner av träffar. Träffarna kommer från de ”laserpistoler” som man tävlar med.

TRÄFFYTOR. Det gäller att få så många poäng som möjligt, du får olika poäng beroende på var du träffar motståndaren. Det gäller att träffa något av de fem blinkande fälten på motståndarens västar.

MINUSPOÄNG. Om du blir träffad av en motståndare dras en fjärdedel av träffytans värde från dina poäng, en träff i bröstet ger till exempel 50 minuspoäng.

TRÄFFPROCENT. Det gäller att vara så träffsäker som möjligt eftersom varje avfyrat skott påverkar träffprocenten. Hamnar två spelare på samma poäng vinner den som har högst träffprocent.

Biljard

I vår biljardhall har vi 10 biljardbord i matchstorlek samt 1 snookerbord.

Det går bra att förboka bord till ett pris av 199:-/bord och timme.

Biljard är en sport för alla, ung som gammal! Många ser det fortfarande bara som en rolig fritidssysselsättning, en omtyckt sådan, men biljard i sin finaste form och i sitt finaste utförande är en tekniskt avancerad och mycket fascinerande sport. En sann biljardmästare står pall för den mentala pressen en avgörande matchsituation kan framkalla och bemästrar såväl det taktiska och det dessängmässiga spelet.

Genom tiderna har Sverige haft en del minnesvärda spelarkaraktärer som nått stora internationella framgångar, framförallt på Europanivå, som på detta vis hjälpt lyfta fram sporten hos gemene man och främja biljardintresset i lilla Sverige. I ryggen har de dock alltid haft det viktiga stöd som det svenska biljardförbundet bidragit med och som hela tiden jobbar för att sporten ska fortsätta växa på bredden och få fram nya talanger.

Här på det lokala planet organiserar sig också biljardspelare med brinnande intresse för sporten. Sedan starten 2008 håller nämligen Umeå Biljardklubb till hos oss här på Megazone och varje måndagskväll arrangerar de en tävling som är öppen för alla, där handikapp erhålls justerat efter ens spelnivå. Mer om detta finns på deras webbsida!

I vår biljardhall finns 12 bord varav 11 utav dem är i matchstorlek avsett för poolbiljard (ej carambole), medan det sista är ett större bord med mindre och fler bollar avsett för snooker. Vi erbjuder även rabatter som innefattar billigare biljard samt mat och dryck, genom att skaffa antingen ett brons-, silver- eller guldkort.

Nedan hittar ni lite kort om regler i poolbiljarden och regler i de vanligaste av dess olika spelformer – 8-ball, 9-ball, 10-ball
och 14-1. Därefter kommer en kort genomgång av snooker. Viktigt att notera är att man skiljer på allmänna biljard-, spel- och tävlingsregler och vad som är specifikt för respektive spelform.

BILJARDREGLER
Mer utförligt om regler finns på det svenska biljardförbundets hemsida.

I samtliga spelformer gäller att en stöt måste vara korrekt utförd för att den ska vara giltig, annars är den felaktig – en felstöt. I regel straffas en felstöt alltid med boll i hand för motståndaren, men vid socialt spel vänner emellan kan man välja att bortse från exempelvis regeln om ”touche”, så länge alla är överens om saken.

Arkadhall

Vår spelhall bjuder på mängder av klassiker. Bland annat olika flipperspel, racingspel och airhockey.